moje misljenje

Od ovogodišnjeg WWDC 2012 se očekivalo kao i do sada da Apple izađe sa nečim revulucionarnim, nekada je to bio iPhone sada je Mac.

Slažem se da je potrebno nešto i promeniti i podržavam da je ovo bilo jedno uspešno predstavljanje novosti među laptopovima, odličan retina ekran novog MacBook Pro.

Takođe je predstavljen i novi X OS Mountain Lion, koji unosi stvarno neke novine a i sama cena od 19.99$ je pristupačna.

I na kraju dolazimo do iOS 6 koji tek danas posle par dana vidimo da je ustvari jedan ozbiljan "nizak" udarac od strane Appla, zašto tako mislim, evo.

 

Na velika vrata se najavilo da će novi iOS 6 imati sasvim nove mape Turn-by-Turn, Siri, FaceTime preko 3G (iskreno video pozive su imali mnogo manje moćni telefoni od iPhona) i da ne nabrajam ostalo, ali onda pročitamo "sitnim" slovima da to neće moći da koriste svi Apple uređaji. Naravno prvo što padne napamet to je OK, iPhone 3Gs je nekako u toj grupi naj stariji logično je da nema Turn-by-Turn i FaceTime eto neka, 3Gs i nema kameru sa prednje strane mora da bude nekog pomaka (da ne bude zabune imam 3Gs), to je i dosada radio pokojni Jobs, izbacivo je posle nekog vremena naj starije uređaje iz podrške. Međutim iPhone 3Gs nije usamljen, recimo iPad prve generacije neće uopšte biti podržan od iOS 6! I tu sada počinje "ludilo" koje je krenulo sa iPhonom 4s u Oktobru.

Oktobar nije nikada bio mesec Appla, ali hajde Jobs na samrti moguće da je bila opcija da se predstavi za njegovog života poslednja generacija iPhona, iPhon 5.

Međutim NE, umesto nečeg revolucionarnog pojavljuje se isto "pakovanje" samo druga mašnica, iPhone 4s. Sve što je on imao je Siri i novi čip, mada mnogi hakeri su dokazali da Siri odlično radi i na iPhone 4, naravno na te ukaze Apple je jednostavno oćutao i iPhone 4s se nekako provukao ali teškom mukom, jer se u igru ubacuje veoma jak igrač Samsung. Tada su već neki videli velikog džina uzdrmanog, međutim oporavak od nokdauna Apple radi opet u nekom čudnom vremenu za njega i u Martu izbacuje iPad treće generacije, koji po meni lično ima samo jedan adut, retina ekran. Niti je tanji od predhodnika niti je lakši, naprotiv deblji je i teži! Šturo obljašnjenje Appla, veća baterija, duže traje? Ajde, verujemo.

Naravno sada dolazi onaj Juni kada je mesec od kojeg se očekuje da Apple izbaci nešto o čemu će se dugo pričati, možda novi iPhone ili iOS koji će ostaviti bez daha odnosno mnoge korisnike koji nisu radili JB svojih uređaja da to i sada NE URADE, ali NE Apple nas ovim potezom gde "ubija" iPad prve generacije koji je tek napunio dve godine i po meni neverovatnu stvar, "seče" ruke iPhonu 4 starom tek dve godine, stavlja ga u istu grupu sa 3Gs? Da Apple nas ostavlja bez daha ali u negativno smislu.

Ja sam bio veoma "tvrda" struja, uvek sam podržavao Apple, moj prvi susret je bio davne 2007 kada sam kupio prvi iPhone, imam ga i dalje, zatim 3Gs kao što rekoh, pa iPhone 4, svi telefoni su i dalje kod mene i rade. Jedini telefon koji je ikada bio podvrgnut JB je iPhone prve generacije ali kao što se zna AT&T je tada imao monopola i to je bilo neizbežno ali 3Gs i iPhone 4 ne, simfree su i sve aplikacije su regularne. Bio sam zadovoljan onim što je ponuđeno u iOS.

Posle ovog "bezobrazluka" ja koji nikada nisam radio ni na jednom uređaju JB, OZBILJNO razmišljam da to uradim, ili napustim Apple. Ne znam možda se mnogi neće složiti sa ovim mojim stavom ali stvarno sam isfrustriran ovakvim ponašanjem.

Kakve će posledice biti posle ovoga, ne znam ali znam samo jedno, dragi moj Apple definitivno ste me ubedili da uradim JB svojih uređaja.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)