iPhone14

На основу цурења информација.

iPhone 14 Pro ће имати већу јединицу камере у поређењу са моделом 13 Pro. Да би изглед 14 Pro изгледао нормално, његов дизајн мора одговарати већем пречнику камера. Да би то урадио, iPhone 14 Pro ће вероватно имати више заобљених углова. То је приметио графички дизајнер Јан Зелбо (Ian Zelbo) и нацртао своју визију нових ајфона 2022. године и покушао да што прецизније пренесе димензије iPhone 14 Pro у складу са цурењем (а има их доста).

iPhone14Pro

Јединица задње камере 14 Pro биће 100% већа и самим тим ће се повећати и радијус инсталираних камера. Да би увећане камере изгледале естетски пријатно на телу, неопходно је да радијус закривљења углова предмета буде исти. iPhone 14 Pro, као и iPhone 13 Pro, имаће 3 камере на задњој страни, а једна од три камере (главна) биће 48 Мега пиксела, а друге две ће остати на 12 Мега пиксела (као iPhone 13 Pro). Главни фото модул од 48 мега пиксела омогућиће вам снимање видеа у резолуцији до 8К. Колико ће већи бити величина главне камере у iPhone 14 Pro? У поређењу са iPhone 13 Pro, област фото сензора у 14 Pro ће се повећати за 57% и то ће у великој мери утицати на квалитет фотографија и видео снимака на боље.

Заправо, претпостављамо само какав ће бити дизајн нових iPhone уређаја 2022, а Apple ће нови iPhone 14 објавити тек у септембру 2022. године и тада ћемо све видети. Ако анализирате дизајн и заокруживање предмета претходних модела iPhone 12 и iPhone 13, ево шта можете да видите. Заокруживање задњих камера iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max у дизајну одговарало је сличном заокруживања тела сваког од уређаја и изгледало је логично и складно. Али у следећим моделима iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max, такве преписке више није било. А разлика између јединица задње камере iPhone 12 Pro Max и iPhone 13 Pro Max је прилично безначајна, али је разлика између iPhone 12 Pro и iPhone 13 Pro веома приметна.

Ако не наставе да мењају радијус закривљења предмета, онда iPhone 14 Pro са повећаним камерама неће изгледати баш добро. Мало је вероватно да ће Apple ићи на то. То не значи да ће iPhone 14 Pro на телу имати потпуно исти радијус као сочива камере, али се ипак незнатно повећавају.

iPhone14ProMax

Са предње стране iPhone 14 Pro ће нестати чувене iPhone шишке, утирући место блоку предњих камера са TrueDepth технологијом. Према гласинама, рамови око дисплеја биће 20 посто тањи у поређењу са iPhone 13 Pro.

Према извештајима, заокруживање углова на телу iPhone 14 модела неће претрпети никакве промене.

 

 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона. Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године, од 2011 уредник, власник истог.

 

 • Add to Phrasebook
   
  • No word lists for English → Serbian...
    
  • Create a new word list...
 • Copy