Tap to Pay

Apple је данас објавио планове за увођење 'Tap to Pay' на iPhone телефону, на тај начин омогућавајући корисницима да прихвате бесконтактно плаћање једноставним тапкањем кредитне или дебитне картице на свом iPhone.

Tap to Pay на iPhone ће бити доступан на платформама за плаћање и програмерима апликација како би се интегрисали у својим iOS апликацијама и понудили као опцију плаћања својим пословним корисницима. Стрипе ће бити прва платформа за плаћање која ће понудити Tap to Pay na iPhone својим пословним корисницима, укључујући и апликацију Shopify Point of Sale овог пролећа. Додатне платформе за плаћање и апликације уследиће касније ове године.

"Како све више потрошача прислушкује плаћање дигиталним новчаницима и кредитним картицама, Tap to Pay на iPhone-у ће предузећима обезбедити безбедан, приватан и једноставан начин да прихвате бесконтактна плаћања и откључају нова искуства од одјављивања користећи моћ, безбедност и погодност ајфона", рекла је Џенифер Бејли, Еплова потпредседница компаније Apple Pay и Apple Wallet. "У сарадњи са платним платформама, програмерима апликација и платним мрежама, олакшавамо него икада предузећима свих величина — од појединаца до великих продаваца — да несметано прихватају бесконтактна плаћања и наставе да повећавају своје пословање."

Када Tap to Pay на iPhone-у постане доступан, трговци ће моћи да откључају бесконтактно прихватање плаћања путем пратеће iOS апликације на iPhone XS или новијим уређајима. Трговац ће једноставно замолити купца да држи свој iPhone или Apple Watch тако да купац бесконтактном кредитном или дебитном картицом у близини iPhone-а трговца, изврши плаћање које ће бити безбедно завршено коришћењем НФЦ технологије. Није потребан додатни хардвер за прихватање бесконтактног плаћања путем Tap to Pay на iPhone телефону, тако да предузећа могу да прихвате плаћања где год да послују. Apple Pay је већ прихваћен на више од 90 процената америчких продаваца, а са овом новом способношћу, практично свако предузеће, велико или мало, моћи ће да дозволи својим корисницима да тапну на Pay on iPhone приликом плаћања.

Приватност је фундаментална у дизајну и развоју у свим Apple-овим функцијама плаћања. Уз Tap to Pay на iPhone телефону, подаци о плаћању корисника су заштићени истом технологијом која Apple Pay чини приватним и безбедним. Све трансакције извршене коришћењем Tap to Pay на iPhone уређају су шифроване и обрађене помоћу Безбедног елемента, а као и код Apple Pay-а, Apple не зна шта се купује и ко купује.

Apple ће блиско сарађивати са водећим платним платформама и програмерима апликација широм земље како би понудио Tap to Pay на iPhone милионима трговаца у САД. Tap to Pay на iPhone допуњује и побољшава робусни пакет алата за плаћање и трговину који платформе за плаћање и програмери апликација пружају својим трговачким корисницима како би им помогли да воде своје пословање. Tap to Pay на iPhone uређају радиће са бесконтактним кредитним и дебитним картицама водећих платних мрежа, укључујући American Express, Discover, Mastercard и Visa.

"Било да сте продавац у продавници на интернету или појединачном предузетнику, ускоро можете да прихватите бесконтактна плаћања на уређају које вам је већ у џепу: ваш ајфон", рекао је Bili Alvarado, главни пословни службеник Stripea. Помоћу функције Tap to Pay на iPhone телефону, милиони предузећа која користе Stripe могу да побољшају своје лично искуство у трговини нудећи својим корисницима брзо и безбедно плаћање."

Tap to Pay на iPhone ће бити доступан платформама за плаћање које учествују и њиховим партнерима за развој апликација како би искористили своје комплете за развој софтвера (SDK-s) у предстојећој бета верзији iOS софтвера.

 

 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона. Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године, од 2011 уредник, власник истог.

 

 
 
 
 
 
 
 
iOS
 
иОС
 
 
Save
CONTINUE
view saved words →
Don't translate on double-click
 
Don't show floating button
 
Upgrade to Pro to unlock more features
 
 
No Internet Connection
 
 • Add to Phrasebook
   
  • No word lists for English → Serbian...
    
  • Create a new word list...
 • Copy